Hasznos oldalak / linkek

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/beiskolazas_feladatok_idopontok

Az Oktatási Hivatal tájékoztatója – A beiskolázással kapcsolatos feladatok, határidők a 2022/2023. tanévben, és a feladatok időrendi áttekintése

https://palyaorientacio.nive.hu

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal pályaorientációs portálja, amely hasznos információkkal, eseménynaptárral, pályaválasztást segítő kérdőívekkel (érdeklődési irányok, kompetencialeltár, foglalkoztathatósági skála, mobilitás), foglalkozás leírásokkal segíti a pályaválasztási döntés meghozatalát.

https://palyaorientacio.nive.hu/videotar

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal pályaorientációs portálján elérhető  foglalkozás bemutató filmekből hasznos információkhoz juthatnak a pályaválasztás előtt álló tanulók.

https://pom.oktatas.hu

Az Oktatási Hivatal pályaválasztást segítő webes alkalmazása a POM (Pályaorientációs mérő-és támogató eszköz) amely önismeretre alapozó, kiemelten az MTMI-készségeket és -kompetenciákat támogató online tesztjeivel, feladataival a tanulók megtalálhatják az érdeklődésüknek, kompetenciáiknak leginkább megfelelő életpályákat. Az online mérőeszköz mind a 7-8. évfolyamos, mind pedig a 10-12. évfolyamos tanulók részére elérhető.

https://szakkepzes.ikk.hu

Az Innovatív Képzéstámogató Központ portálja a megújuló szakképzéshez kapcsolódóan nyújt alapvető információkat, segíti az új szakmajegyzékben történő eligazodást és a pályaválasztás során a legmegfelelőbb szakma kiválasztását.

https://mediaklikk.hu/musor/mesterember

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. oldalán található szakmabemutató videók  ötleteket adnak a pályaválasztó fiataloknak a hozzájuk legközelebb álló szakma kiválasztásához.

https://szakmavilag.hu/

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmaválasztáshoz kapcsolódó honlapja, ahol hasznos információkat, tanácsokat kapnak a pályaválasztás előtt állók.

https://mkik.hu/kepzes-oktatas

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara portájának pályaorientációs témájú tartalmait ismerhetik meg az érdeklődők.